Hylte Kommun

Hylte kommun lever du nära din familj, dina vänner och arbetskamrater. Du har nära till jobbet, naturen och barnens skola.

Tempot i Hylte är lite lugnare, det är lätt att må bra och trivas. Det är också ett känt faktum att vi som bor i kommunen är ovanligt friska och lever längre. Vi tror att ett aktivt och socialt liv nära samhällets service skapar välmående.

Hylte kommun är Hallands enda inlandskommun. Landskapet präglas av skog, vatten och mindre byar och samhällen. Huvudorten Hyltebruk grundades år 1909 kring pappersbruket Stora Enso. Företaget är idag världsledande och har ca 400 anställda.

Kommunen är belägen i två landskap, Halland och Småland. Kommunens totala yta är 1009 kvadratkilometer. Invånarantalet är drygt 10 400 personer. Huvuddelen av invånarna är bosatta i tätorterna Hyltebruk, Torup och Unnaryd.

Det är cirka 45 kilometer från västkusten och städerna Halmstad och Falkenberg till Hyltebruk. Tidsmässigt tar det 1,5 timme med bil från Göteborg till Hylte, lika mycket från Helsingborg och ytterligare en timme från Köpenhamn. Kommer du norrifrån, från Jönköping, har du drygt 1,5 timme hem.