Flytta ut

Om du väljer att flytta från oss har du vanligtvis tre månaders uppsägningstid från månadsslut. I samband med uppsägningen får du en avflyttningsbroschyr samt städlista att använda dig av. En bekräftelse på din uppsägning kommer att skickas hem till dig efter att du har sagt upp din lägenhet. Uppsägningen måste vi ha in skriftligt innan månadsslut om den ska gälla från den siste.

Visning av lägenhet

Du måste vara beredd på att visa din lägenhet för de personer som får erbjudande om att flytta in efter dig. Vanligtvis tar personerna som fått erbjudande kontakt med dig för att komma överens om en tid för visning. Det är därför viktigt att du är tillgänglig och svarar i telefon. Om du inte kan eller vill visa lägenheten själv får du meddela detta till Hyltebostäder så kan vår vaktmästare visa lägenheten.

Besiktning

Vid uppsägning av din lägenhet bokar vi in en förbesiktning som görs så snart som möjligt efter det att en uppsägning har gjorts. En besiktningsman kommer och planerar in eventuella åtgärder.

Avflyttningsbesiktning sker alltid vid uppsägning. Besiktningen gör vår fastighetsförvaltare tillsammans med dig när lägenheten är tömd och städad. Det är viktigt att du är medveten om att lägenheten ska vara inflyttningsbar direkt efter besiktningen så att nästa hyresgäst kan flytta in i en fin lägenhet. Se till att boka tid för besiktning i god tid före avflyttningen. Detta gör du genom att kontakta Hyltebostäders reception på telefon 0345-18100. Vid besiktningen kontrolleras dels att lägenheten är i gott skick och dels att den är noggrant flyttstädad. Det är viktigt att du vid besiktningstillfället även har tömt hela lägenheten inklusive förråd, garage och uteplats. Om du uteblir från bokad besiktningstid eller inte bokar en besiktningstid kommer Hyltebostäder att ta ut en kostnad av dig.   

Nyckelhantering

Efter genomförd besiktning ska du återlämna samtliga nycklar till besiktningsmannen. Om det saknas nycklar kommer Hyltebostäder att ta ut en kostnad av dig.